parallax background

Oppositie boos om belastingverhoging

17/01/2014
Crevits bijt van zich af over aanpak overstromingen Denderbekken
15/01/2014
Meerderheid weigert opnieuw concrete acties tegen overstromingen
28/01/2014
 

Kampenhout Fractieleider en gemeenteraadslid Gwenny Devroe (Open VLD) is niet te spreken over het meerjarenplan en de bijhorende belastingverhoging, die het bestuur doorvoerde.


Gemeenteraadslid Devroe is niet tevreden met de belastingverhoging in Kampenhout. 'Er werd beloofd dat dit niet zou gebeuren', zegt Devroe. 'De bouw van een nieuw administratief centrum wordt als een besparing beschouwd, terwijl in de vorige bestuursperiode nooit een budget werd vastgesteld. Er was alleen een budget voor een haalbaarheidsonderzoek. We besparen ook op enkele banen: de helft van de werknemers die met pensioen gaan, wordt niet vervangen.' Ook de retributies zijn gestegen, zoals de milieutaks voor bedrijven en de verhoging van vier euro per kind bij buitenschoolse kinderopvang.

Verdoken armoede

Deze maatregelen heeft Devroe zelfs nog niet ingecalculeerd bij haar berekening van wat een gemiddeld gezin van tweeverdieners en eigenaars van een huis zullen moeten betalen. Gemiddeld gaat het over 688 euro per gezin. 'Ik hoop dat het bestuur beseft dat er in Kampenhout heel veel verdoken armoede is', zegt Devroe.

'Open VLD zou de belastingen niet hebben verhoogd. Wij kiezen voor een debat waarbij keuzes gemaakt worden. Ofwel zullen we besparen, ofwel zullen we de belastingen verhogen. Nu eet het bestuur van twee walletjes. Dat is voor ons onaanvaardbaar.' (evb)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.