parallax background

Wereld Downsyndroom Dag: werken aan inclusie en toegankelijkheid

21/03/2023
Geen containerpark, wel versneld natuurherstel Hellebos
15/03/2023
Voorjaarsreceptie 2023: een jaar van samenwerking & optimisme
22/03/2023
 

Werelddownsyndroomdag

Vandaag tonen we extra betrokkenheid en steun aan personen met het syndroom van Down en hun zorgverleners. Zoals ieder jaar dragen we op 21 maart twee verschillende sokken om te tonen dat verschillend zijn OK is.

 

Toegankelijkheid Kampenhout-Sas

Niet alleen vandaag, maar ook de gehele legislatuur heeft Open Vld Kampenhout zich ingezet voor mensen met een beperking. Mede onder impuls van Eerste Schepen Gwenny De Vroe is het gemeentebestuur een onderzoek gestart naar de installatie van een lift aan het drukbezochte mobiliteitsknooppunt van Kampenhout-Sas. De werken zouden volgens de huidige prognose aanvatten na het bouwverlof van 2024.

 

Muziek op maat

Schepen voor Onderwijs Gwenny De Vroe zorgde voor muziek op maat voor mensen met een beperking. In de vestiging van de Kunstacademie van Zaventem in Kampenhout kan men vanaf 2021 terecht voor muziek op maat. Kinderen en jongeren tussen zes en achttien jaar met een beperking of handicap kunnen zich inschrijven in een individueel aangepast muziekprogramma. Schepen voor Onderwijs en initiatiefneemster Gwenny De Vroe (Open Vld) reageert enthousiast: “Ik ben verheugd dat het werk van de kunstacademie en zijn vrijwilligers nu resulteert in muziek op maat voor iedereen. Iedereen heeft recht op onderwijs en zo ook op muziekles. Ik ben dan ook zeer fier dat we dit in Kampenhout kunnen aanbieden.”

De leerlingen krijgen wekelijks op woensdagnamiddag een individueel programma waar ze kunnen genieten van muziek, hun talenten kunnen ontwikkelen en gewoonweg plezier kunnen beleven in de muziekles. Spelenderwijs kan men op zijn eigen tempo de magie van muziek ontdekken. Zo wordt er meegezongen met bekende liedjes, ontdekt men onbekende muziekinstrumenten en is er plaats voor improvisatie en persoonlijke interesses.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recordopbrengst Nacht van Gwenny & Co voor mensen met een beperking

Naast haar beleidswerk op vlak van toegankelijkheid en inclusie zorgde het jaarlijkse dansfeest van Vlaams parlementslid en Eerste Schepen Gwenny De Vroe voor een recordopbrengst voor mensen met een beperking. Voor het eerst waagde de organisatie zich aan een nieuw concept: food & music festival. Alle gasten waren vanaf 18u welkom en konden genieten van verschillende drank- en eetstanden van Kampenhoutse ondernemers. En of dat in de smaak viel!

 

Een tweede nieuwigheid dit jaar is de veiling die georganiseerd werd. Wanneer de magen gevuld waren, konden de gasten een poging wagen om één van de vijf unieke veilingstukken mee naar huis te nemen. Het kunstatelier van Ons Tehuis Brabant bezorgde twee unieke kunstwerken en verder kon men een gehandtekend shirt van de Europacup II-winnaars van 1988 van KV Mechelen en een shirt van de Rode Duivels bemachtigen. De hoofdprijs was een tweemaal duo-overnachting en wijnproeverij bij Hof van Volmersele. Met een opbrengst van €2605 werd de veiling een waar succes!

 

Al dat feestgedruis en het enthousiasme van de aanwezigen zorgden voor een recordopbrengst van 1786,35 euro. Samen met de veiling wordt er zo in totaal 4.391,35 euro verdeeld tussen het kunstatelier van Ons Tehuis Brabant en de G-sport werking van Sporting Kampenhout. De jeugd van Sporting Kampenhout zorgde er namelijk voor dat aanwezigen vlotjes bediend werden.