parallax background

Voorstel voor uitbreiding Vlaamse rand klaar

27/01/2010
Open Vld houdt nieuwjaarsreceptie
27/01/2010
Vlaamse regering wil doorgaan met sloopplannen Groenendaal
24/02/2010
 

" Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD), uit Kampenhout, is klaar met haar resolutie voor de uitbreiding van het werkingsgebied van vzw De Rand.


De Vroe gaat daarbij uit van een bevolkingstoename in Vlaams-Brabant die veel sneller is dan elders in Vlaanderen, van een verregaande internationalisering in de provincie en van de vaststelling dat in een ruim gebied steeds minder gezinnen het Nederlands als huistaal hebben. Daarom pleit ze voor een uitbreiding van de werking van de vzw De Rand, die inspanningen doet voor promotie, vorming en onderwijs van en in het Nederlands. Ze wil laten werken binnen het hele arrondissement Halle-Vilvoorde en in Bertem, Huldenberg en Kortenberg.

Op die manier wordt het werkingsgebied van De Rand gelijkgesteld met dat van het huisvestingskantoor Vlabinvest in de Vlaamse Rand. Zo kunnen de gemeentebesturen en inwoners meer steun krijgen.

Het voorstel van De Vroe wordt mee ondertekend door haar partijgenoten Sven Gatz en Irina De Knop, Luckas Van Der Taelen en Hermes Sanctorum (Groen!) en Boudewijn Bouckaert (LDD). Minister Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor de Vlaamse Rand, gaf eerder al te kennen het nut van het voorstel niet in te zien. Ook de gemeentebesturen in het arrondissement Leuven lijken niet overtuigd. (STL)


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.