parallax background

Waar blijft ons speelbos?

16/06/2017
Gwenny bevraagt college omtrent levenseindeproblematiek
15/06/2017
Gwenny De Vroe schenkt winst van de 7de Nacht van Gwenny & Co
25/06/2017
 

"De onenigheid en onduidelijkheid rond mijn voormalig initiatief dienen te stoppen." Gwenny De Vroe drong gisteren op de gemeenteraad aan op een snelle realisatie van het speelbos in Kampenhout. Open Vld Kampenhout voert sinds 2014 op een positieve en constructieve manier oppositie.


Maar helaas moet de partij vaststellen dat er nog steeds geen werk wordt gemaakt van de realisatie van een speelbos. Na de onduidelijkheid en de onenigheid die er binnen de twee meerderheidspartijen op de gemeenteraadscommissie financiën bleek te bestaan over het speelbos in Kampenhout, heeft Gwenny De Vroe, fractieleider van de Open Vld, op de gemeenteraad aangedrongen op een snelle realisatie van het speelbos, als onderdeel van het goedgekeurd meerjarenplan.


Nood aan een speelbos

Kampenhout is een groene gemeente met veel waardevolle landschapselementen en natuurreservaten. Maar is er nood aan een bos waar kinderen zich kunnen uitleven zonder regels, een speelbos, benadrukt Gwenny De Vroe. In een gewoon bos en natuurreservaat mogen kinderen de paden niet verlaten. Dit om dieren te beschermen en jonge planten te behoeden voor vertrappeling. Maar in een speelbos kunnen kinderen zich ten volle uitleven, de kikkerpoel ontdekken, van de natuur genieten of op avontuur gaan.Blij met de uitvoering van mijn beleid

Gwenny De Vroe was vorig jaar zeer blij toen bleek dat de huidige meerderheid haar voormalig initiatief en dus haar beleid zou verderzetten. "Ik was oprecht tevreden dat het speelbos in Kampenhout er eindelijk zou komen."

Toen ze tijdens de vorige legislatuur schepen voor Jeugd was kwam Gwenny De Vroe in uitvoering van haar jeugdbeleidsplan immers zelf met de idee om een speelbos af te bakenen in Kampenhout.

"Met een speelbos, het nieuw skatepark en de herinrichting en uitbreiding van de pastorie van Relst, wou ik als schepen Kampenhout verder uitbouwen tot een voorbeeldgemeente voor het jeugdbeleid in onze streek."

Open Vld Kampenhout zal na de zomer op de gemeenteraad een stand van zaken vragen en hoopt alvast op een snelle realisatie van een speelbos.

 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.