parallax background

Zwerfvuilactie in Kampenhout te paard en te voet

23/03/2011
Toekomst kasteel van Ham blijft onduidelijk
08/03/2011
Eerste uitgave van “De Kampenhoutenaar”
25/03/2011
 

Onder het thema "In de ZAK!" (Zwerfvuil Actie Kampenhout) zal zondag 27 maart 2011 een derde editie van de zwerfvuilactie plaats vinden. In samenwerking met de MilieuAdviesRaad Kampenhout zullen verenigingen, scholen, bedrijven, handelaars en burgers aan de slag gaan om het zwerfvuil langs straten, bossen en velden op te ruimen. Alle afval wordt selectief ingezameld en verzameld op lokale punten waar het 'tentoongesteld' wordt aan de bevolking om mensen te sensibiliseren.


Gwenny De Vroe, schepen van leefmilieu te Kampenhout, roept alle inwoners van Kampenhout op om hun steentje bij te dragen aan deze opruimactie. "Kampenhoutenaars kunnen hun straat zelf opkuisen, middenstanders kunnen de actie steunen door bijvoorbeeld de affiche "In de ZAK" aan hun raam te plaatsen en rond hun eigen zaak op te ruimen", aldus Gwenny. Zakken en handschoenen worden door de milieudienst ter beschikking gesteld. Na de opruimingsactie is er een slotevenement waar de vrijwilligers de gelegenheid krijgen om zwerfvuilverhalen uit te wisselen bij een hapje en een drankje.

Vorig jaar is ongeveer 2000 kg zwerfvuil opgehaald, bijna het dubbele van de actie in 2009. Daarop heeft de milieudienst vijf borden aangekocht die op gevoelige wegen geplaatst werden om weggebruikers te sensibiliseren dat zwerfuil daar niet thuis hoort.


 
 

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief.